Sunday, November 1, 2009

American Ninja V (1993)

Muistseid traditsioone järgiv meditatiivne asend.

KIRJELDUS:
Ninjade maagiline vägi on valmis end ilmutama.

TERVE LUGU VÄHEMA HULGA SÕNADEGA KUI SELLES LAUSES LEIDA ON:
Mul pole sõnu...

HOMOEROOTIKA:
Filmi algul – veel enne tiitreid – näidatakse peaosatäitjat David Bradley't (tegelasena Joe) tegemas hargivahet treenivaid harjutusi, tema peaaegu alasti kehal läikimas tööstusliku paksusega õlikiht, sellal kui ta kaaslane harjutab rõnga keskel oleva pallikese näitel ümmarguses avauses õige punkti ülesleidmist ja stimuleerimist. Peale tiitreid on Joe'l dialoog väga võluva, ehkki pärishiltonliku naisosalisega, kes meest lõunale kutsub. Meie ninjamehel võtab päris kaua, et naise juuresolekust tingitud ebamugavustunnet ületada ning ettepanekust ilma demonstratiivse kung-fu abita aru saada.

Heeeei, kullake... õhtul dojo'sse lähed?

Daam röövitakse söömaaja ning magustoidu vahel ära ning Joe suureks kergenduseks me teda enamuse filmist ei kohta. Röövijaks on halbade ninjade pealik, kellel on punane keep ja punased siidkindad, mis minule seostuvad väljenditega "shemale" ning "handjob", kuid tuttavate ringis teatakse teda kui Rästikut. Ent naise kadumine annab peategelasele võimaluse pühendada oma tähelepanu järjekordsele verinoorele sidekickile Hiro'le, kes kõneleb juba esimesel kohtumisel usalduslikult oma püksis toimuma hakanud põnevatest protsessidest. Nende vastu tunnevad huvi ka vaenlased – maffia põhikaak tõstab Hiro puu oksa külge rippuma, haarates teda sealjuures kubemest, ning enne minuti möödumist tõstavad maffia teenistuses olevad ninjad Hiro sealt alla, haarates jälle poisi kubemest.

Kuidas ninjade karjääriredelil kõrgemale tõusta.

Niisugused jõledad aktid lõpetab Joe muidugi kiire vägivallaga ning ülejäänud film on täidetud klassikalise Ateena stiilis õpilase-õpetaja vahelise armastussideme kujunemisega, mida täiendab innuendost tulvil dialoog. Tegevuse arenedes üritavad veel teisedki võõrad mehed Hirot erineval moel katsuda, kuid nad kõik lõpetavad halvasti.

LAIBALOENDUS:
17 kindlat, st teravate esemete, keemiliste protsesside, kaelamurdmiste ning kõrgelt kukkumiste läbi (päris palju oli küsitava fataalsusega 50cm kõrguseid kukkumisi). Julgelt üle saja pahalase sai lihtsalt peksa ja nende saatus polnud kindel.

Kao minema, vana parm – meilt sa süüa ei saa!

KUI HALB SEE TEGELIKULT ON?
Hoomamatult, nimetamatult, kirjeldamatult halb – nii tahtsin ma öelda. Kõnekaks faktiks on kasvõi see, et IMDb's on "Ameerika Ninja V" kasutajate hinnete alusel kõigi aegade halvimate linateoste nimistus 71. kohal. Kuid tegelikkus on tõenäoliselt selline, et teos on mõeldud ninja-filme, eriti sarja eelnevaid jagusid parodeerima. Tendentse võis märgata juba alates teisest osast, kuid viies ja viimane ei saa midagi muud olla. Kõiki halbusi pole võimalik üles loetleda, selle jaoks otsige endale kusagilt käsikiri; ma katsun süžee kuidagi ühte lausesse suruda ja see kõlaks umbes niimoodi:... [viskipaus] ...kuna Venetsueela keemiafirma heaks uut putukamürki valmistav teadlane ei nõustu toodet armsa koerakutsika peal katsetama, lasevad firmat juhtivad mafioosod oma ninjadel röövida teadlase tütre, kes on sellal puhtjuhuslikult kohtamisel Ameerika ninjaga. Vot nii, mõelge kuuldu implikatsioonidele.

Rahu, vennas, ma ainult töötan siin!

PARIM ONE-LINER:
Mitte midagi. Näitlejad on nii viletsad, et minu arvates lugesid nad oma teksti mõnes kohas paberilt maha.

TOBE POLIITILINE SISU:
Ehkki sõna "sisu" on väga vale niisuguse filmi puhul kasutada, on üleüldse ainus seos poliitikaga korrumpeerunud USA suursaadik, nii et ehk polegi see väga tobe.

Vangipõlve suurimaks katsumuseks oli kuu vanune Cosmopolitan'i väljaanne.

MEELDEJÄÄV SURM:
Halbade ninjade pealik pannakse tema pihta visatud väikese hõõguva paberitüki abil hetkega põlema ja visatakse lennukist välja. Üleüldse oli teose üks läbivaid teemasid tegelaste isesüttimine.

KAS LÕPUS TOIMUS AATOMIPLAHVATUS?
Ei. Hermeetiliselt suletud laboriruumis lasti veidi närvigaasi laiali, kuid see ei suutnud ringi paterdavat koerakutsikatki tappa.

Palume defektse gaasimaski esimesel võimalusel meie teenindusse tuua.

MIDA MA ÕPPISIN:
Ameerika autodel on üks pedaal edasi-, teine tagurpidikäigu jaoks. Ninjadel on see teave muidugi geneetiliselt sees olemas, nagu ka lennukijuhtimisoskus ning seksikate meessõprade vaimudega suhtlemine.

hinne subjektiivselt 3/10
objektiivselt 0/10

8 comments:

  1. braaavo...american ninja V-e vaatamisega sa viisid enda taseme kõrgemale levelile!
    Õnnitleme!
    Mina näiteks pole neljast kaugemale jõudnud(julgend minna), aga ma olen lugusi kuulnud....

    ReplyDelete
  2. jah... järgmine tase on vaadata Ameerika Ninja VI-e, mida küll tehtud pole, ent minusugune ei lase ennast ju sellisest väiksest asjast heidutada.

    ReplyDelete
  3. American Ninja 6 ongi selline õige ninjafilm, et see on tehtud, aga keegi pole seda näinud ja elanud piisavalt kaua, et teistele rääkida.

    Sinu ülesandeks, et saada järgmisele tasemele, ongi leida üles ja alistada American Ninja 6 ja tuua tulemunkade templist Nelja Tuule Talisman.

    Või oled sa liiga nõrk?

    ReplyDelete
  4. Õige võitleja ei peatu kunagi oma otsinguteel ja ei lase end takistada pisiasjadest, nagu, see, et ka suuremad asjatundjad pole filmist kuulnudki, imdb-st ja piratebay-st rääkimata.

    ReplyDelete
  5. ja isegi režissöör ei tea, et ta selle filmi tegi.

    ReplyDelete
  6. sest ta ja kõik eelpool nimetatud ja üldse filmiga seotud tegelased on surnud- Saddamm Husssein näituseks....
    Pärsia-Müütilisete-kangelaste-pedia.iraq andmetel oli ta vaadanud seda vilmi lausa 900 korda, et purustada Jamõk vägilase rekord(900+0,5) aga lõpuks poos ennast üles !

    Rahvusvaheline kriis on puhken'd sellest, et kas Saddamm vaatas seda kauem kui Jamõk ning oodata on globaalse ulatusega konflikti Pärsia, Elboonia ja Uighur-Tshurbuuni võitlejate vahel...

    BUSHIDO ootab sind Priitmart!
    You must save the world !

    ReplyDelete
  7. Mina olen kõigest 886 korda vaadanud... ma olen oma klannile häbi teinud, järelikult pean ma surema!

    ReplyDelete
  8. Ja priitmart sooritaski rituaalse mõõgalöögi vatsa, et vaikus majas on?
    Kahju.
    Oleks nii väga tahtnud kuulda tema epic questist ja sellest müstilisest VIst osast.
    Aga selge ka ju - tsiteerides tsitaatide kullavaramut - minul ei tohi ju midagi olla...

    ReplyDelete